Google

Erick de Muinck Keizer – Country Manager

Erik de Muink Keizer (1971) studeerde Internationale betrekkingen en volkenrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Na banen bij Lucent Technologies, Avaya en BMC Software gaat hij in 2007 werken bij Google. Hij opereert nu bijna twee jaar als countrymanager Benelux voor de divisie Google for Work. Hij heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in het aansturen van (internationale) teams die disruptieve Cloud diensten en apps ontwikkelen.

Google Inc. is het bedrijf achter de Google-zoekmachine. Het bedrijf telt ruim 50.000 medewerkers wereldwijd. Het hoofdkantoor - genaamd het Googleplex - is gevestigd in Californië. Sinds 2004 is het bedrijf beursgenoteerd. Het bedrijf wordt gezien als een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Google wordt gezien als het sterkste merk ter wereld. Aan R&D gaf Google in 2014 bijna $ 10 miljard uit. In 2014 werkten bijna 21.000 personen aan R&D projecten.

Erik Boer

Directeur Amsterdam Center for Entrepreneurship

Erik Boer is directeur van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). In deze functie in de netwerkorganisatie is hij zowel programmamaker als manager. Hij stimuleert en initieert voor ACE brede samenwerkingsverbanden op het gebied van entrepreneurship. Daarnaast onderhoudt hij contacten met ondernemers, sponsoren, subsidiegevers en andere partners van ACE. Erik is werkzaam bij ACE sinds juli 2008. Hiervoor bekleedde hij diverse management en beleidsfuncties op hogescholen en universiteiten. Erik studeerde politieke wetenschappen aan de VU en de UvA.

Uber

Jelle Prins – Design Manager

Als puber ontwierp ik websites en als student verkocht ik computers bij de Dixons. End 2007 begon ik met vrienden mobiele applicaties te ontwikkelen. We waren daarmee de eersten in Nederland en kregen ook internationaal veel aandacht in de pers, waaronder Wired Magazine. Zo kwam ik in aanraking met de oprichter van Uber, en kreeg ik van hem de vraag of ik de eerste prototypes wilde maken. Dit deden we in 2009, toen met 3 man. In 2010 kreeg ik de aanvraag van Booking.com of ik hun eerste apps wilde ontwerpen. Dit deed ik met mijn agency ‘Moop’, waarmee we ook o.a. de NRC Reader ontwikkelden. Uiteindelijk is het Moop team in 2014 overgegaan naar Uber, en ben ik daarmee weer terug waar het allemaal begon!

In Amsterdam bouwen we nu voor Uber ‘product teams’ - teams bestaande uit een mix van designers, engineers en data-analisten die werken aan de mobiele applicatie van Uber.

Thuisbezorgd.nl

Matthias Laug - CTO

Matthias Laug behaalde in 2012 zijn Bachelor Informatik aan de Technische Universiteit van Berlijn. Voordat hij in 2009 CTO werd bij Lieferando.de, werkte hij op freelance basis voor verschillende bedrijven. In 2015 is Lieferando.de overgenomen door Takeaway.com (de internationale naam voor Thuisbezorgd.com). Kort na de overname is Laug benoemd tot CTO van het nieuwe bedrijf. Laug is verantwoordelijk voor de succesvolle integratie van de twee bedrijven, met – uiteraard- extra focus op de IT structuren. Zijn belangrijkste uitdagingen: groeien naar 100+ developers met een lean en opschaalbare infrastructuur.

Thuisbezorgd is in 1999 opgericht door de Nederlander Jitse Groen. Onder de internationale naam Takewaway.com worden een paar miljoen bestellingen per maand doorgestuurd naar 35.000 aangesloten restaurants in 10 landen. Er werken ca. 500 mensen bij Thuisbezorg/Takeaway.com.

ABN Amro

Michel van Drie – Managing Director IT Solutions

De producten van de bank, de communicatie met de bank, het werk binnen de bank. Het is allemaal digitaal en verandert razendsnel als gevolg van de klantverwachting en marktontwikkelingen. Als collega van ABN AMRO IT Solutions zet je deze wensen en veranderingen om in digitale oplossingen. Je maakt, ontwikkelt en implementeert nieuwe toepassingen. En beoordeelt de ontwerpen en oplossingen van onze IT-partners. Zo werk je hard aan de ontwikkeling van je talenten in een internationaal IT-gezelschap.

De rol van IT wordt daarbij steeds belangrijker; het moet foutloos, sneller en efficiënter. Denk aan cloudoplossingen, Agile, Scrum of het steeds grotere belang van de veiligheid van onze bankdata. Bij IT anticipeer je op die veranderingen en werk je mee aan toekomstvaste oplossingen. Of we nu slimme software-oplossingen bedenken of businessvraagstukken vertalen naar concrete designs; bij alles wat we doen, moeten we continu meegaan met de laatste technieken en mogelijkheden. Dat vraagt om creatief en innovatief denken, in een wereld die steeds kleiner en laagdrempeliger wordt.

Coolblue

Nick Lenten - CTO

Nick Lenten studeerde cum laude af aan de Rotterdam School of Management. Begin 1999 was hij een van de sleutelfiguren van de leidende MP3 site en nieuwsbrief in de Benelux bij Digit Media. Een jaar later begon hij bij Coolblue als Online Marketing Manager. Hij was de allereerste werknemer van Coolblue. Zijn werk? Alles van het ontwerpen van onderdelen van de site tot het inpakken van orders. In 2010 werd hij gepromoveerd tot Manager Marketing & Communications. Na deze positie werd hij benoemd tot Chief Smiling Customers. Tegenwoordig is hij Chief Technology Officer bij Coolblue. Nick Lenten is een van de sprekers tijdens het grote IT Masters Radiodebat.

Coolblue is in 1999 opgericht. Ze maken website. Inmiddels leveren ze consumer goods in de Benelux via ruim 327 gespecialiseerde webshops en 7 fysieke winkels. Een aanpak waarmee Coolblue al jaren op rij heel hard groeit in Nederland en België.

Travelbird

Philipp Wassibauer - CTO

Oostenrijker Philipp Wassibauer (1983) studeerde in Oostenrijk en Amerika. Via de hippe start-up scene Berlijn, waar hij in 2011 aan de basis stond van het activiteitenplatform Gidsy dat in 2013 wordt ingelijfd door GetyouGuide, verhuist hij in 2014 naar Amsterdam om CTO te worden van Travelbird.com. Zijn belangrijkste opdracht: het realiseren van groei. Van de activiteiten en van het technische team. Philipp Wassibauer krijgt uitgebreid het podium tijdens de CTO College Tour.

TravelBird is de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot één van de meest succesvolle start-ups van Nederland. De organisatie groeide van 2 naar bijna 700 medewerkers en is op dit moment actief in 17 landen. Het bedrijf haalde in 2014 een boekingsomzet van 95 miljoen euro en in de eerste helft van 2015 werd een omzet van 93 miljoen euro geboekt.

Triple

Ben van den Burg – Commercieel Directeur

Ben was vroeger professioneel schaatser. Daar leerde hij op het randje van de menselijke mogelijkheden te balanceren. Nu probeert hij hetzelfde te doen in de digitale wereld. Hij doet dat bij Triple, waar hij commercieel directeur is. Ook is hij mede-eigenaar van de start-ups Slidejockey en Repudo. Daarnaast schuift hij regelmatig aan als commentator bij BNR nieuwsradio.

Vanaf maart 2010 werkt hij bij Triple als commercieel directeur. Triple is marktleider in mobile streaming services en levert producten en diensten voor alle relevante platformen, waaronder internet, mobiel en IPTV. Ondertussen startte hij de startups Repudo en Slidejockey. Hij schrijft columns voor BNR nieuwsradio en schuift wekelijks aan als commentator bij 'Zakendoen met.'

Ben is een orginele denker die mensen vol enthousiasme kan meenemen naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied. Ben is een gepassioneerde en humoristische spreker. 

Dagvoorzitter

Maarten Bouwhuis – Nieuwslezer BNR Nieuwsradio en RTL-Z

Maarten Bouwhuis is presentator bij BNR Nieuwsradio, RTL-Z en een veel gevraagd dagvoorzitter. Maarten onderscheidt zich door zijn bevlogenheid, inhoudelijke scherpte en kwinkslag op het juiste moment.

In 2010 en 2012 organiseerde Maarten samen met RTL Nieuws het Carrédebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarnaast was hij als programmamaker en presentator betrokken bij BNR-debatten over financieren, internationaal ondernemen, zorg, bedrijfsopvolging en mobiliteit. Radioprogramma’s op BNR die hij presenteert/heeft gepresenteerd zijn o.a.: BNR in Businessclub, De Klantenshow, BNR Gangmakers, De Opvolgers. In 2013 en 2014 presenteerde Maarten de uitreiking van de FD Gazellen-awards. En ook voor 2015 neemt hij de presentatie van deze bijeenkomsten weer voor zijn rekening.

Inhoudelijk is Maarten breed ontwikkeld. Hij wordt hoog gewaardeerd op conceptontwikkeling en zijn inhoudelijke kennis.